Косовската полиция със заповед на Специалната прокуратура в петък е арестувала 31 души в няколко общини в рамките на антикорупционната операция "Субсидии 2021", пише скопският вестник “Слободен печат“.

В съобщението на прокуратурата се посочва, че акцията, която е продължение на започналата в средата на годината операция, е проведена в общините Печ, Изток, Урошевац, Липлян, Прищина, Клокот, Вучитрън и Подуево.

Според прокуратурата 12 от арестуваните са служители на различни длъжности в общините и регионалните звена на Агенцията за развитие на земеделието и Агенцията за приватизация.

Други 19 души са били разпитани като бенефициенти на субсидии. Те са от различни общини в Косово и са заподозрени в извършване на измамни със субсидии.

Задържаните, се посочва в съобщението, са заподозрени в престъпленията "вземане на подкупи", "злоупотреба със служебно положение и власт", "даване на подкупи", "измами със субсидии" и "фалшифициране на документи".

Прокуратурата съобщи, че в законоустановените срокове ще внесе искане за определяне на мярката за неотклонение на задържаните в петъчната акция.

Превод и редакция: Юлиян Марков