"Старата столица остана без конгресен център с 1500 места и загуби 7 млн. от проект“ е новина на началната страница на областния ежедневник "Борба". Мечтата Велико Търново да има нов градски център в Старото военно училище няма да се реализира в близко бъдеще. Окончателно отпадна и плануваният огромен конгресен център с над 1500 места за над 25 млн. лв. на мястото на бившето игрище "Юнак“, тъй като Общинският съвет отказа позволение кметството да тегли и заем за изграждането му.



"Стартира система, уведомяваща в реално време за поленови алергени във въздуха на три общини в областта“ е друго заглавие от първа страница. От 1 януари 2022 г. ще се събират и визуализират данни за появата на поленови алергени във въздуха на общините Велико Търново, Горна Оряховица и Лясковец. По този начин хората, страдащи от полиноза, ще бъдат информирани своевременно за наличието на факторите, обострящи заболяването.



Изданието разказва и за незряща майсторка на шоколадови бонбони, която вдъхнови хора с увреждания.



"Община В. Търново няма да тегли 6 млн. лв. за Експозиционния център“ е водещото заглавие и в другия местен вестник "Янтра ДНЕС". Великотърновският общински съвет не прие предложението за теглене на два заема в общ размер на над 6 млн. лв. за изграждането на Експозиционен център на територията на Старото военно училище и облагородяване на района около сградата. Оказа се, че идеята е подкрепена едва от петима общински съветници, които гласуваха "за“, 12 се обявиха "против“, а 16 – "въздържал се“.



"13-та заплата за всички във ВТУ и по три стипендии за студентите“ е друга новина от днес. За първи път след близо 20 години преподавателите и служителите във ВТУ "Св. св. Кирил и Методий“ ще получат 13-а заплата в пълен размер. Средствата ще бъдат раздадени преди коледните празници, а на студентите ще бъдат изплатени по три стипендии в навечерието на 8 декември, съобщи проф. Христо Бонджолов, ректор на Великотърновския университет.



Страница трета разказва как НВУ "Васил Левски“ отбеляза 143 години от създаването си.