НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 18:01


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Петър Захариев, НСАПБ: Компенсациите от държавата не се получават от превозвачите, а от потребителя на услугата

Петър Захариев, НСАПБ: Компенсациите от държавата не се получават от превозвачите, а от потребителя на услугата

15 Февруари 2019 | 11:44 | Агенция "Фокус"
София. Държавните пари, които се отпускат на превозвачите като компенсации, облагодетелстват различни групи в обществото. Това каза на пресконференция председателят на Националното сдружение на автобусните превозвачи в България Петър Захариев, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Това не са държавни пари, които получават превозвачите“, заяви той и уточни, че тези пари се получават от потребителя на услугата. „Компенсациите са за билети по намалени цени или за безплатни карти. Това са държавни служители, студенти, пенсионери“, посочи Петър Захариев. „Търсим начини да си помогнем сами, държавата да ни помогне. На първо време да се справим с нерегламентираните превози. Те са паразитни превози, отнемат от средствата на превозвача“, коментира той и обърна внимание, че тези превози нямат застраховка, а рискът от инцидент е много голям. „Справяйки се с тях, ще дойде допълнително финансиране в превозвачите. Ще се увеличи пътникопотокът“, обяви Петър Захариев.
Биляна ИВАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Магдалена Милтенова, БССИТ: Неоснователни са притесненията, че се опитваме да повлияем на евроизборите

Магдалена Милтенова, БССИТ: Неоснователни са притесненията, че се опитваме да повлияем на евроизборите

15 Февруари 2019 | 11:38 | Агенция "Фокус"
София. Притеснения дали ние се опитваме да повлияем на евроизборите са неоснователни. Срокът, който сме си дали е юни, а не май, когато са изборите. Това каза на пресконференция председателят на Браншовия съюз за стопанска инициатива в транспорта Магдалена Милтенова в отговор на въпрос дали е възможно браншът да протестира на евроизборите, ако сроковете, дадени на срещата с министрите Горанов и Желязков не бъдат спазени, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Зад исканията ни стои само интересът на бранша. Той не е обвързан нито с една политическа партия. Във времето сме го доказали“, заяви тя. „С министрите Желязков и Горанов начертахме пътна карта, по която да се движим. Имаме заявката, че тя ще бъде разписана“, обясни Милтенова. Тя изтъкна, че браншът по никакъв начин не се опитва да влияе на политиката. „На срещата с министрите Владислав Горанов и Росен Желязков беше решено да бъде създадена работна група с представители на бранша“, съобщи Магдалена Милтенова и допълни, че днес ще бъдат изпратени имената на експертите, които да участват в работната група. „Надяваме се в началото на следващата седмица да имаме заповед на министъра на транспорта за работната група“, коментира Милтенова. „Очакваме работната група да не работи инцидентно, по конкретни казуси, а и в бъдеще. Когато имаме преки проблеми, които да бъдат решени, да имаме комуникация с държавния апарат“, каза още тя.
Биляна ИВАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Магдалена Милтенова, БССИТ: Намерението ни за протест на 18 февруари окончателно отпада

Магдалена Милтенова, БССИТ: Намерението ни за протест на 18 февруари окончателно отпада

15 Февруари 2019 | 11:27 | Агенция "Фокус"
София. Намерението ни за протест на 18 февруари окончателно отпада. Това каза на пресконференция председателят на Браншовия съюз за стопанска инициатива в транспорта Магдалена Милтенова, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Поставили сме конкретни срокове, които очакваме да бъдат спазени“, обяви тя. „Можем във всеки момент да организираме протеста, винаги имаме готовност и възможност за протест“, коментира Магдалена Милтенова. „Смятаме, че диалогът не минава през протеста. Протестът не е форма на диалог“, заяви тя. „Ако сроковете, не се спазят, ние няма да имаме друга алтернатива, освен да обявим протестни действия“, посочи Милтенова. „За момента имаме добър диалог, смятам, че нещата ще се случат“, изтъкна тя и благодари на премиера Бойко Борисов за намесата. „Очакваме диалогът да продължи, но и крайните срокове да бъдат спазени“, каза още Магдалена Милтенова.
Биляна ИВАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Меркел и Орбан се срещнаха за Паневропейския пикник. 19 август 2019 г.
Меркел и Орбан се срещнаха за Паневропейския пикник. 19 август 2019 г.

ВИДЕО
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.