Отборът на Хебър (Пазарджик) официално има нов треньор, обявиха от клуба. На треньорския пост на отбора Любослав Пенев е наследен от Веселин Великов.

47-годишният специалист започна работа от днес, като в спортно-техническия му щаб влизат асистентите Левон Апкарян (първи помощник), Венко Димов (треньор на вратарите) и Владислав Георгиев (кондиционен специалист). 

"Благодаря на ФК Хебър за поканата и гласуваното ми доверие. Ще работя с всички сили да го оправдая в максимална степен. За всеки треньор ще бъде трудно да заеме този пост веднага след Любослав Пенев, който безспорно вдигна летвата високо. Въпреки това вярвам, че с усилията на моите асистенти, ръководството, спонсорите, футболистите и феновете, ще направим всичко възможно Хебър да играе добър и печеливш футбол", бяха първите думи на Веселин Великов, след като подписа договора си с клуба.

Великов е бивш национал на България. Роден е на 19 март 1977 година в град Елена. Като футболист, играещ на поста защитник, преминава през отборите на Етър (Велико Търново), ЦСКА, Марек (Дупница), Кавала (Гърция), Родопа (Смолян) и Любимец, където и завършва състезателната си кариера.

Именно в Любимец започва и треньорска работа през 2013 година, а след това в продължение на три години води Дунав (Русе), с който записва мачове и в европейските клубни турнири. Под негово ръководство в първия сезон в Първа лига Дунав завършва на четвърто място, като с това изравнява клубния си рекорд за най-високо класиране в елита на българския футбол. Отборът участва и в турнира Лига Европа, където отпада от Иртиш (Казахстан) в първия предварителен кръг. Заради постиженията на кормилото на русенци Великов е награден със Златна значка "Русе" от кмета на града Пламен Стоилов.

Великов е бивш наставник още на Царско село, Кариана (Ерден), Ботев (Враца), Етър (Велико Търново) и за последно Черноморец (Бургас) през сезон 2022/2023.