Александър Томаш бе официално представен като новия старши треньор на Спартак Варна. "Соколите" ще играят в Първа лига през новия сезон.

Томаш, който за последно бе наставник на Локомотив Пловдив, взима в своя щаб Константин Мирчев, Тодор Кючуков и Христо Колев - Бащата.

"Имаше доста разговори. Искам да благодаря специално за това, че Спартак се спря на мен и моя екип. Знам, че няма да е лесно, но знам какво представлява Спартак. Знам и целите, които си поставят. Ще направя всичко възможно. Трябва да се гради стъпка по стъпка. За мен това е предизвикателство, което приемам. Знаем, че ни трябва много работа, но не се притесняваме. Ще дадем всичко от себе си, за да покажем, че треньорството в България е живо. Събираме отбора на 14 юни. Ще бъдем и на лагер, но са неща, които се уточняват. Закъснели сме страшно много, но това може само да ни обедини с екипа ми. Ако някой очаква чудеса, от сега да кажа, че те се случват след много работа. Когато има нещо официално около селекцията, тогава ще узнаете“, бяха първите думи на Томаш.

"В България всеки разбира от политика, футбол и жени. Не е хубаво всички да те харесват. Няма такъв човек. Първата ни среща продължи пет часа. После една седмица постоянни разговори по телефона. Преди три години с Асен Миланов се видяхме на Слънчев бряг. Още тогава имаше визия. Отборът беше във "В“ група. Стъпка по стъпка, поетапно. Да изградим отбор и стил на игра, за да може феновете да се радват на отбора“, продължи той.

"Ще взимаме добри футболисти – без значение от възраст. Ще обръщаме внимание на школата. На никого нищо няма да дам. Клубът е над всеки. На нас ни трябва здраво бачкане и работа, за да можем да покажем, че Спартак заслужава да е в Първа лига. Във времето ще се разбере за освободени. Обичам да работя с 20 човека и постоянно да се взимат хора от школата. Гъвкави сме. Ще видим с колко ще започнем. Търсим на всяка позиция хора. За нас освен индивидуалните качества, ще обърнем внимание и на характер. Трябва да са отдадени на клуба. Искам гладни хора, момчета, които да вярват в нещата. Над 10 години съм старши треньор. Бил съм в ЦСКА, получавал съм предложения от Левски. Аз съм професионалист. Нека си има заряд от феновете по време на мача. Ще излизаме за победа. Как? Зависи от футболистите, с които ще разполагаме“, каза още новият треньор на "соколите“.