Не очаквах, че ще ръководя финала на турнира за Купата на България. Имаме привилегията да сме на мач номер 1 в България, така че нямаме място за оплакване от умора заради края на сезона и други такива. Благодаря на Съдийската комисия за доверието. Аз и моят екип ще дадем всичко от себе си, за да се получи един футболен празник. Това заяви футболният рефер Драгомир Драганов.

Бригадата на Драганов ще ръководи финала в турнира за Купата на България между Лудогорец и Ботев (Пловдив) на 15 май (сряда) на Националния стадион "Васил Левски“.

Драганов е международен съдия от четири години, като всеки сезон подобрява представянето си и логично получи финала за Купата.

"Аз съм съдия от 25 години и през цялото това време ритъмът ми на живот е бил доста интензивен – заяви още Драганов. - Така или иначе, при нас съдиите паузите са доста кратки. Имаме максимум една седмица, за да си почиваме, защото веднага след това започва новия сезон. Дори и по време на самото Европейско първенство ще имаме ангажименти в клубните турнири на УЕФА. Да, ръководих мача Ботев (Пловдив) – Лудогорец от 24-ия кръг на редовния сезон (0:2), но няма как преди два месеца да го определя като генерална репетиция. Аз съм такъв човек, че гледам всички мачове, не само тези с мое участие. Така разучавам и футболистите, и тактиките на отборите, на които после може да се случи да ръководя. А утрешният мач ще бъде доста по-различен. И повтарям, че аз и моят екип сме максимално мобилизирани".

Ивайло Стоянов, който е №1 сред ВАР-арбитрите у нас, а сега за втора поредна година ще бъде в стаята за видеопомощ на финал за Купата та България също направи коментар преди двубоя.

"Аз също искам да изкажа благодарността си за решението на Съдийската комисия, че се спряха на мене – каза Стоянов.-  Не съм мислил дали отново ще бъда поставен във ВАР-стаята на финала. Моята философия е да се подготвям за всеки мач така, че да давам максимума от себе си и мачовете да минават както трябва. Но ние сме в такава роля, че ВАР се намесва само при очевидна грешка. Затова пожелавам на Драганов да не се намесваме“.