Отборът на Локомотив Пловдив стартира доста колебливо участието си в турнира за Купата на България през настоящия сезон. Черно-белите се класираха за 1/8-финалите, след като победиха много трудно втородивизионния Добруджа с 4:3 след продължения.

1/16-финалният двубой се игра на стадион “Дружба" в Добрич и приключи в редовното време 2:2. Повече от 90 минути пловдивчани бяха с човек повече заради изгонването на Светослав Николов.

Димитър Пиргов (7), Андриан Димитров (89) и Шериф Осман (120) се разписаха за домакините, а Бабакар Дион (41, 98), Георги Каракашев (47) и Георги Минчев (111- дузпа) бяха точни за "смърфовете".

Първият точен удар в мача бе за локомотивци в 6-ата минута. Отправи го Джовани директно от фаул, но вратарят Христо Ковачев се справи и улови.

При ответната атака Добруджа стигна до корнер. След неговото изпълнение опитният Димитър Пиргов засече с глава, при което топката тупна в земята и влезе в горния десен ъгъл на вратата на Динко Хоркаш за 1:0.

В 17-ата минута домакините останаха с човек по-малко. При борба за една топка до тъчлинията Светослав Николов удари с лакът в лицето Кристиян Пешов и главният съдия Михаел Павлов му вдигна червен картон. Първоначално реакциите от лекарския екип на Локомотив бяха за принудителна смяна и докато Александър Георгиев се готвеше да влезе в игра Пешов все пак остана на терена и продължи да играе с бинтована глава.

Пет минути преди почивката пловдивчани изравниха резултата, като това стана малко случайно. Бабакар Дион центрира от десния фланг към малкото наказателно поле. Там Георги Минчев плонжира с глава, но се размина с топката и тя влезе в мрежата зад вратаря Христо Ковачев за 1:1.

В самото начало на второто полувреме Локомотив стигна до пълен обрат в резултата. Джовани намери с дълъг пас Бабакар Дион и той от въздуха центрира в наказателното поле. Там Георги Каракашев се измъкна от опеката на Димитър Пиргов и засече с глава под напречната греда за 1:2. 

В 53-ата минута Динко Хоркаш спаси черно-белите от изравняване на резултата. Хърватинът първо отрази силен далечен шут на Емануил Манев, а при добавката на Андриан Димитров се намеси с крак и изби в корнер.

В 89-ата минута Добруджа възстанови равенството за удоволствие на своите привърженици по трибуните. При едно дълго подаване в половината на Локомотив младокът Александър Георгиев сбърка и подари топката на Андриан Димитров. Той я овладя и от границата на наказателното поле шутира с левия крак, като преди да влезе в мрежата тя рикошира в крака на футболист в червено-черен екип.

В 98-ата минута Локомотив отново поведе в резултата. Лео Сена центрира в наказателното поле, където Бабакар Дион се измъкна зад защитниците и засече с левия крак за 2:3.

В края на първото продължение Димитър Пиргов бе много близо до втори гол в двубоя. Централният защитник засече с глава центриране от фланга, при което топката удари напречната греда.

В 111-ата минута Локомотив успя да убие интригата в мача. Джовани бе изведен отляво в наказателното поле на домакините и в момента, в който центрира, бе фаулиран от Здравко Серафимов. Съдията отсъди дузпа и вдигна жълт картон на играча на Добруджа, а Георги Минчев бе точен от бялата точка за 2:4.

В последната минута Шериф Осман бе оставен непокрит и вкара за окончателното 3:4.