Италианецът Яник Синер сътвори сензацията на Откритото първенство на Австралия по тенис при мъжете след като детронира 10-кратния първенец в турнира - Новак Джокович в полуфинален двубой, игран тази сутрин българско време. Четвъртият в света беше много щастлив от класирането за първия си финал на състезание от Големия шлем.

"Мачът беше много тежък. Новак го нямаше първите два сета. Мисля, че не се чувстваше много добре. Опитах да продължа да го държа под напрежение. В третия сет имах мачбол, но сбърках форхенд. Това е тенисът, опитах да съм максимално подготвен за четвъртия сет и го започнах добре. Атмосферата беше невероятна, нямах търпение за тази среща. Миналата година отпаднах на полуфинал на Уимбълдън и се поучих от това. Всичко е част от процеса.

Ние играем много идентично от ретур. Опитваме да вкараме максимално много топки. Той сервира невероятно и имаше моменти, в които опитвах да отгатна посоката на началния му удар. Опитвах се да го карам да се движи, но няма да си издам тактиката.

Опитах да дойда в Мелбърн максимално подготвен. Увереността до края на миналата година определено помогна да повярвам, че мога да играя сртещу най-добрите в света. Радвам се, че ще мога да играя първия си финал. Пристигнах с усмивка и давам най-доброто от себе си", заяви щастливият финалист.