Финалистът от "Уимбълдън“ през 2022 година Ник Кирьос публикува в профила си в една от социалните мрежи обща снимка с двукратния финалист в турнири от Големия шлем и в момента №7 в света Стефанос Циципас.

Част от компанията на двамата е и друг австралийски тенисист – Танаси Кокинакис, с който Кирьос стигна до титлата на Откритото първенство на Австралия през 2022 година при мъжките двойки.

"Съвсем скоро всичко може да се подреди за отбора на Гърция“, написа под снимката Кирьос.

Впечатляващото е, че Кирьос и Циципас преминаха през серия от конфликти помежду си.

Един от най-сериозните бе по време на Уимбълдън през 2022 година. Тогава Циципас недоволстваше от поведението на австралиеца по време на мача помежду им, като в яда си в един момент прати топка към трибуните. Кирьос веднага поиска заради това дисквалификация на гръцкия тенисист.

След загубата си в мача Циципас коментира, че Ник "непрекъснато дразни съперниците си“, а след това определи и подхода на австралиеца към тениса, като "дивашки“.

Отношенията между двамата явно са се променили, тъй като преди старта на Откритото първенство на Австралия тази година Кирьос, който е телевизионен коментатор на турнира, определи като свой фаворит за титлата именно Циципас. Гръцкият тенисист приключи участието си на 1/8-финалите.