16-годишната Мира Андреева от Русия не скри разочарованието си след отпадането си от Откритото първенство на Австралия по тенис.

Детето-чудо на руския тенис приключи участието си в Мелбърн на 1/8-финалите, като загуби от 11-ата в света и 9-а в схемата Барбора Крейчикова от Чехия с 6:4, 3:6, 2:6.

"Мачът бе тежък – коментира след двубоя Андреева. – Крейчикова игра невероятно. Имах проблеми още от началото на мача. Случват се такива неща. Такъв е тениса. Трябва да кажа, че Барбора напълно си заслужи успеха, като игра на най-високо ниво. Пожелавам й успех до края на турнира“.

Руската тенисистка призна, че преди мача е била под сериозно напрежение, тъй като е чувствала, че влиза в мача като фаворит.

"Два пъти я бях побеждавала – каза Андреева. – Това бе отлична възможност за мен за първи път да играя и четвъртфинал на турнир от Големия шлем. Спечелих първият сет и си помислих, че почти съм си свършила работата. Голяма грешка. Няколко пъти ми се случва точно това и през миналата година. Трябва да си извадя нужните поуки. Може би не днес, но утре. Ще направя всичко по силите си следващият мач да изиграя по-добре“.