Мохамед Салах ще се завърне в Ливърпул, за да проведе рехабилитацията си, разкри мениджърът на "червените" Юрген Клоп. В четвъртък нападателят разтегна подколянно сухожилие при равенството 2:2 на "фараоните" срещу Гана за Купата на Африка. След прегледите бе установено, че той ще е готов за игра в началото на февруари, когато ще са 1/4-финалите на шампионата. Въпреки това няма да се рискува състоянието му и стрелецът ще се върне в Африка само, ако отборът му достигне финала.

"Това е планът. Мисля че всички виждат, че има логика рехабилитацията му да е с нас. Салах разговаряше с доктора на Ливърпул. Нищо не е сигурно. Ако той е готов преди финала, тогава вероятно ще се върне за Купата на африканските нации", призна германецът на пресконференцията си след успеха с 4:0 над Борнемут в Премиър лийг.

Египет е втори с две точки в група "В", а Гана е на последната четвърта позиция с една. Следващият мач на "фараоните" е с Кабо Верде утре вечер от 22:00 часа. По същото време Гана ще се изправи срещу Мозамбик.