Египет и Гана завършиха 2:2 във втория кръг от група "В" за Купата на Африка. Срещата се изигра на стадион "Феликс Уфуе-Боани" в Абиджан, Кот д'Ивоар.

Полузащитникът на Уест Хем Мохамед Кудус откри за ганайците в третата минута от добавеното време на първата част след пас от халфа на Ланс Сали Абдул Самед. Нападателят на Айнтрахт Франкфурт Омар Мармуш изравни в 69-та, а Кудус даде нова преднина на символичните гости 120 секунди по-късно, благодарение на асистенция от бранителя на Брюж Денис ОдойМостафа Мохамед фиксира крайния резултат в 74-та минута, когато бе намерен от Трезеге.

Минута преди Гана да вкара първия гол в мача, звездата на Ливърпул и Египет - Мохамед Салах бе заменен принудително от Мостафа Фатхи заради контузия в подколянното сухожилие. Това бе второ поредно реми за състава, след като преди 4 дни отново той стигна до 2:2, но с Мозамбик. Тогава именно Салах изравни в 6-ата минута на добавеното време от второто полувреме.

"Фараоните" са втори с две точки в група "В", а Гана е на последната четвърта позиция с една. Следващият двубой на Египет е с Кабо Верде на 22 януари от 22:00 часа. По същото време Гана ще се изправи срещу Мозамбик.