Преди минути МВР Пловдив даде брифинг с подробности за цялата организация около охраната на мача Ботев - Левски в събота, 29 април, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Ето част от изказването на комисар Радослав Начев, заместник-директор на областната дирекция на полицията в града под тепетата:

"Мероприятията започват с концерт от 15,30 часа зад южната трибуна, а в 17,30 часа отварят вратите на съоръжението. Ще извършваме щателен пропускателен режим, както е записано в закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни меропирятия. Лица, които имат забрана за посещение на мачове по този закон, няма да бъдат допускани до стадион "Христо Ботев".

Гостуващите фенове ще бъдат посрещнати на АМ "Тракия" - на 133-ия километър, преди третия вход за Пловдив, на обособен тир паркинг. После с полиция ще бъдат съпроводени до местата за паркиране на улиците "Димитър Ризов" и "Проф. Цветан Лазаров" и после пак с полиция до стадиона.

Няма да бъдат допускани лица без лична карта (ако не са малолетни), както и такива, употребили алкохол и/или наркотици, а също и агресивни граждани".

Повече подробности гледайте в прикаченото видео!