Основната цел пред Ботев (Пловдив) е не толкова спечелването на шампионска титла, колкото редовно участие в евротурнирите. Това зави собственикът на клуба от Пловдив, руският бизнесмен Антон Зингаревич пред "Спорт Експрес“.

Той посочва, че е реалист и не би поставял титлата като цел, тъй като шампионът на България е Лудогорец вече 11 поредни сезона и не би било реално да се иска от Ботев да бъде конкурент на отбора от Разград.

"Бюджетът на Ботев е далеч под този на Лудогорец – анализира той. – Те могат да си позволят привличането на класни играчи. При нас, на практика, основната част от играчите са млади момчета, които тепърва трябва да се развиват. Очаквам в близките шест месеца смяна на поколенията в Ботев“.

Бизнесменът говори и за приоритетите в Ботев в момента.

"Приоритет за нас е спечелване на място в евротурнирите. Втората задача е развитие на младите играчи с цел продажба – това е основният принцип на този проект“, признава Зингаревич.

Антон Зингаревич стана собственик на Ботев (Пловдив) през юли 2021 година, като държи 99 процента от акциите на клуба.

Бизнесменът обясни и защо няма намерение да инвестира във футбола в Русия в момента.

Зингаревич каза, че достатъчно богати хора в момента финансират спорта в Русия като цяло.

"Лично аз гледам на футбола, като бизнес – добавя той. – В Русия да се занимаваш с футбол, от бизнес гледна точка, ако не си агент, е доста тежка работа. Засега нямам планове да инвестирам в руския футбол“.