От ръководството на Ботев (Пловдив) официално поискаха четирима съдии да не ръководят мачове на тима. Клубното ръководство излезе с официална позиция след двубоя срещу Лудогорец.

Шефовете на "жълто-черните“ посочват, че според тях основните принципи и протоколи при употребата на системата ВАР в българското първенство са нарушени. От Ботев призовават съдиите Станимир Тренчев, Васимир Ел-Хатиб, Иво Андреев и Георги Димитров да не получават наряди да ръководят срещи на "канарчетата" до края на настоящия сезон.

В мача между Лудогорец и Ботев (Пловдив) от 15-ия кръг на първенството, загубен от Ботев с 0:1,  главният съдия Иво Андреев отмени гол на пловдивчани в първата минута на двубоя с помощта на системата ВАР, след като прецени, че има нарушение на Елвис Ману срещу Мануел Шоу преди попадението на Мохамед Брахими.

ПОЗИЦИЯ НА ПФК БОТЕВ ПЛОВДИВ

 

ПФК Ботев Пловдив няма съмнения, че основните принципи и протоколи за използване на системата VAR в българското първенство са нарушени и не отговарят на стандартите на FIFA.

Първият принцип за подпомагане на рефера е: само в случай на "ясна и очевидна грешка“ или "сериозен пропуснат инцидент“, което беше нарушено.

Нашият клуб отправи официално искане за проверка на БФС за спазване на протокола на IFAB и съответствието на рефера на БФС със стандартите на процедурата по лицензиране.

Системните грешки в официалните мачове показват нарушение на изискванията на програмата за одобрение на FIFA.

Настояваме реферите Станимир Тренчев, Васимир Ел-Хатиб, Иво Андреев и Георги Димитров да бъдат отстранени от мачовете на Ботев до края на този сезон.

Ботев Пловдив очаква официална позиция на БФС и отговор на нашите призиви.