"В събота от 20:00 ч. Ботев гостува на Левски (София) в среща от 13-ия кръг на Първа лига на стадион "Виваком арена - Георги Аспарухов" в София.

В 145-тата си среща помежду си, двата отбора излизат в поредна битка, като се очаква пълен стадион в съботната вечер. Именно поради тази причина, Ботев има нужда от твоята подкрепа! Призоваваме всички “Ботевисти" да напълнят сектора за гости в София, а тези които нямат възможност да пропътуват пътя до София, да посетят клубната база, където също ще могат да подкрепят “жълто-черните" с цяло гърло!

"Канарчетата" влизат в срещата срещу Левски след ценна и сладка победа над Славия с 1:0. Двубоят се проведе на Футболен комплекс “Ботев 1912", като “жълто-черните" играха над половин мач с човек по-малко, но въпреки това солидното представяне на целия отбор и попадение на Елвис Ману допринесоха за победата.

Домакините от София пък победиха отбора на Берое (Стара Загора) с минималното 0:1.

В исторически план, “канарчетата" имат 73 изиграни мача на стадион “Георги Аспарухов", като статистиката е в полза на “сините".

През 2021г в исторически мач се превърна победата на Ботев над Левски с 1:2 насред София.

Емануел Току се превърна в герой за “канарчетата", отбелязвайки 2 попадения, като с тяхна помощ бе прекъсната кошмарната серия от над 30 години без успех над "сините" на стадион "Георги Аспарухов".

В седмицата в която отборът отбеляза 93 години от първата шампионска титла именно срещу Левски в София през далечната 1929г, нека пожелаем успех на “канарчетата".

Канари, напред!", призовават от "жълто-черния" клуба.