Половината от домовете в залетите от потопа села Каравелово и Богдан остават без питейна вода. В 40 % от къщите на хората вече 20 ден чешмите са пресъхнали. На този фон все още не е започнало обследването на опасните къщи. Комисията, която вчера трябваше да обиколи засегнатите села в Карловско ще започне работа едва към края на седмицата. 

Според Николай Цветков, зам.-кмет на община Карлово, в част от Каравелово част от водоснабдяването е възстановено, но все още има отнесени водопроводи. "Има и спукани, постоянно има аварии в частите с вода. Надявам се да почистим дворовете и улиците да бъдат почистени в срок", посочи той пред NOVA NEWS. И допълни, че експерт инженер в рамките на 10 дни ще направи оглед на къщите и ще направи заключение дали са годни за обитаване. 

Баба Мария споделя, че без вода е много трудно - няма посуда за чиста вода. "Водата е нужна за всичко и не можем да си позволим питейната вода да се използва за битови нужди. Не ядем готвена храна. Перем се по начин, по който ни позволява съвестта - дъщеря ни взема дрехите. Водата, която използват не е чиста, мътна е и с пясък", заяви тя. 

Раздава се вода според членовете на семейството.