"Да започнем заедно и отначало"! "Това топло послание пристига за пострадалите от наводнените домове в Карловско", написа в социалната мрежа Йова Георгиева, която се е заела да среща пострадали, дарители и доброволци след бедствието в Каравелово, видя "Фокус".

"Семената идват при нас заедно със символиката на новия живот, който предстои за нас, защото ги има добрите хора, които ни подават ръка", пише тя.

Споменато е името на дамата - Димка Къцева, която е съпричастна с трагедията на наводнените села още от първия ден.

Тя е изпратила комплектите със семена - домат "Идеал", краставици "Гергана", пипер "Куртовска капия" и магданоз "Листен", за да помогне на местните да възродят живота в опустелите им дворове.

"Благодарим Ви от сърце и нека надеждата, която внасяте в нашите домове, винаги да си проправя път във Вашия живот и добро да срещате по пътя си!

Семената достигат до нас с любезното и неспиращо съдействие на Светлозар Янков, на когото също благодарим от сърце! Здраве и благословение да има в живота ти!

Семената ще бъдат раздадени в рамките на следващата седмица. Ако някой бърза със засаждането, пишете ми или ми се обадете, за да ви ги предам по-бързо", пише още Йова Георгиева.

А други вече коментират с надежда: "Чудесен жест! Беше много тъжна гледка есента с опустошените градини. Но малко по-малко всичко ще се нареди и върне към живот."