Във Варна продължава събирането на учебни пособия за деца от наводнените села в Карловско. Организатор на кампанията е Националното сдружение на сираците в България, което  стартира дарителска кампания за 130 деца от наводнените села в Карловско - Богдан, Каравелово и Войнягово. Инициативата се реализира с подкрепена от Община Варна.

До 14-ти септември включително, в часовете от 9 до 17 часа всеки гражданин или фирма може да достави учебни пособия (тетрадки, нови раници, блокове за рисуване, химикали, моливи, пергели, боички, четки и др., без учебници) във фоайето на общината, до Информационния център.

За предоставените учебни пособия всеки дарител ще получи приемо-предавателен протокол, заяви Слави Михайлов, председател на НССБ. Кампанията е част от традиционната годишна инициатива на сдружението.

"Отново на училище", която има за цел да върне със самочувствие децата в клас и с необходимите за всеки ученик учебни пособия. Като хора, които знаят какво означава да бъдеш без дом и покъщнина, не можем да останем безразлични към децата от наводнените села. Надяваме се, че с този жест ще намалим стреса, причинен им от водната стихия, коментира Слави Михайлов.