Националното сдружение на сираците в България организира дарителска кампания за 130 деца от наводнените села в Карловско - Богдан, Каравелово и Войнягово, подкрепена от Община Варна

От днес до сряда включително в часовете от 09,00 до 17,00 ч. всеки гражданин или фирма може да достави учебни пособия (тетрадки, нови раници, блокове за рисуване, химикали, моливи, пергели, боички, четки и др, без учебници) във фоайето на Община Варна, до информационния център, съобщиха от НССБ. .

За предоставените учебни пособия всеки дарител ще получи приемо-предавателен протокол, заяви Слави Михайлов, председател на НССБ. Кампанията е част от традиционната ежегодна инициатива на сдружението "Отново на училище", която има за цел да върне със самочувствие децата в клас и с нужните за всеки ученик учебни пособия.

"Като хора, които знаят какво означава да бъдеш без дом и покъщнина, не можем да останем безразлични към децата от наводнените села. Надяваме се, че с този жест ще намалим стреса, причинен им от водната стихия", коментира Слави Михайлов.

Желаещите да се включат в кампанията, могат да се свържат с организаторите на този телефон:: 0877 822 685  или директно на място