Община Ловеч стартира дарителската кампания от днес след проведен разговор от днес между Кмета на Община Ловеч и Кмета на Община Карлово, съобщиха от общинската администрация.

Община Ловеч е съпричастна към пострадалите от населените места от община Карлово с. Богдан, с. Слатина, с. Каравелово, с. Войнягово, с. Столетово, с. Розино, с. Христо Даново и с. Дъбене, които имат нужда от нашата подкрепа!

Наводнението, породено от обилните и непрестанни дъждове, доведе до разруха в тези населени места. Стотици български домакинства загубиха за един миг своите домове и покъщнина. Материалните щети са огромни, а хората не виждат изход от тази ситуация. Това, което всички заедно можем да направим, е да покажем на нашите пострадали сънародници, че не са сами.

От Община Карлово е заявена необходимост от:

Санитарни материали; Перилни и почистващи препарати; Еднократни прибори за хранене - чинии, вилици и др.; Дълготрайни храни; Дезинфектанти за обществено ползване; Минерална вода; Възглавници, одеяла и чаршафи /нови/.

За възстановяване на щетите местните власти и жителите имат нужда и от строителни материали и подкрепата на доброволци.

Желаещите могат да се свържат с дежурния телефон на община Карлово: 0899 16 06 29.

Даренията ще се приемат и в Ловеч - "Клуб на инвалида“ на адрес: гр. Ловеч, ул. "Стефан Караджа“ № 25, от 08.09.2022 г. до 16.09.2022 г., всеки работен ден от 9:00 до 17:00 часа, телефонен номер за контакт: 0886113538.

В акцията ще се включат служители и доброволци от: Център за работа с доброволци към Регионална библиотека "Проф. Беню Цонев“, Сдружение "Граждански инициативи – Ловеч“ и Превантивно-информационен център.