Сдружението "Заедно правим добрини", създадено в Добрич изцяло от млади хора, за пореден път успя да привлече хиляди съмишленици в благородна кауза, отново насочена към подпомагане работата на Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) в добруджанския град, предаде репортер на Радио "Фокус" - Добрич.

В началото на годината в присъствието на изпълнителния директор на болницата д-р Георги Желязков и на представители на медиите младежите съобщиха своя идея - "Капачки за благотворителност", която възнамеряват да реализират с подкрепата на граждани, спонсори и тя вече е факт. Беше организирана благотворителна акция за събиране на пластмасови капачки, метални и алуминиеви кенчета и жълти стотинки. Срещу сумата от 10 лева се предлагаха и торбички за многократна употреба с логото на кампанията. 

Със събраните средства е закупена операционна маса за Отделението по акушерство и гинекология в МБАЛ-Добрич. Утре - 5 октомври, дарението ще бъдат официално предоставено на болничното ръководство, съобщават от лечебното заведение. 

Предходната кампания на Сдружение "Заедно правим добрини" събра средства, с които беше закупен трансдюсер за ехограф за детското отделение на МБАЛ – Добрич. Видеоларингоскоп, родилно легло, монитори за пациенти са също дарения за болницата, благодарение на активността и сърцатостта на добротворците от сдружението и всички граждани, подкрепили с дела и средства техните благородни каузи. Целите на сдружението са многопосочни. Доказателство е мотото на последната кампания: "Научете децата си да рециклират и да правят добро!".

Жулиета НИКОЛОВА