МБАЛ-Добрич сме горди и щастливи, че за шест месеца една мечта се сбъдна, благодарение на инициативата на прекрасните дами от Сдружение "Заедно правим добрини" и добрата воля на всички в Добрич, които се включиха в благотворителната кампания за събиране на средства - чрез предаване на пластмасови капачки, кенчета, жълти стотинки и парични дарения.Това заяви изпълнителният директор на Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) в Добрич д-р Георги Желязков, предаде репортер на Радио "Фокус" - Добрич. Днес официално бе предоставено дарение, закупено със събрани средства от кампанията "Капачки за благотворителност" на Сдружение "Заедно правим добрини" в Добрич. Болницата, която обслужва осем добруджански общини и цяла Приморска Добруджа през летния туристически сезон, получи операционна маса за Отделението по акушерство и гинекология.

Пазарната стойност на специализираната операционна маса е 45 000 лв., но фирмата, която е дистрибутор, е направила отстъпка и тя е закупена за 35 000 лв., средства, изцяло дарени от добротворци. 

Операционната маса ще се използва и в хирургията, вече е инсталирана в новата зала на болницата за лапароскопска (миниинвазивна или безкръвна) хирургия. С тази придобивка болницата вече разполага с условия от съвременен тип - нова зала, нова операционна маса и нова лапароскопска техника от последно поколение, закупена миналата година, подчерта д-р Желязков. Така област Добрич вече разполага с една от най-добрите и модерни операционни зали в страната. 

По думите на изпълнителния директор на болницата днешното дарение е доказателство, че започналата преди 5 години инициатива "Капачки за благотворителност" на Сдружение "Заедно правим добрини" в Добрич дава резултати и пожеланието е това добротворство да пребъдва във времето с подкрепата на все повече хора, за да има Добрич здравеопазване от съвременен тип и примери на добри сърца - от най-малките до най-големите жители на добруджанския град. 

Жулиета НИКОЛОВА