Бургаският зоопарк ще раздаде великденски яйца на част от обитателите си. Предвидено е това да стане на Възкресение Христово - в неделя по обяд. В присъствието на посетителите гледачите ще раздадат на животните нормирано количество великденски яйца, което е част от празничната програма на зоологическата градина в дните от 1 до 6 май.

Посетителите могат да разгледат най-голямата колекция от екзотични яйца на диви и питомни птици в България, съобщават от зоопарка. Експозицията е постоянна и има стойност на учебно помагало. Чрез нея всеки посетител може да се запознае отблизо с редки видове яйца, обагрени в натурални цветове. Едни от най-атрактивните са тези на австралийския щраус ему, тинаму, африкански бухал, коронован жерав, папагал ара и много други.

На Велика събота (4 май) сутринта, ще бъде спазена традицията като бъдат боядисани яйца на екзотични птици. Посетителите ще могат да видят отблизо и да се запознаят с тънкостите на обагрянето на различните по размер и специфика яйца. Едно от най-атрактивните е това на африканския щраус, тъй като боядисването му е истинско предизвикателство.

През празничните дни ще работят и всички контактни зони. Те са три на брой - капибари, комбинирана зона – алпаки, мини холандски кози, зайци, костенурки и виетнамски мини прасенца. В специално обособените места посетителите могат да общуват, да се снимат и да нахранят от ръка различни животни, които са свободно пуснати.

В различните зони са подбрани животни, които са социални, дружелюбни, не са опасни и дори най-малките от гостите могат да се запознаят отблизо с тях.

Контактните зони са особено интересни и за най-малките, които искат да научат повече за животинския свят.

Работното време на зоопарка е от 08:00 до 20:00 ч. всеки ден, припомня БНТ.