Фонтанът на колелото пред Водната палата ще бъде възстановен в първоначалния му вид. Водната атракция беше демонтирана от екипи на ОП "Градини и паркове" миналата есен и всички части се съхраняват в склад на предприятието. През април ще започнат действия по възобновяване на съоръжението, съобщи за  "Фокус" кметът на район "Централен" Георги Стаменов.

Преди това трябва да приключи реконструкцията на разрушения заради пробива при Водната палата сектор по крайбрежната алея. В момента се работи активно в този участък. Кметът Стаменов се надява дейностите да са приключени до Великден, а до края на месец април цялата зона заедно с атракционите да бъде възстановена и гражданите отново да могат да се разхождат край реката. Предвижда се на терена да се засадят нови дървета, но за съжаление отрязаните не могат да бъдат върнати. 

Монтажът на фонтана ще се извърши със средства от бюджета на района. С пари от общинския бюджет пък се възстановява засегнатия участък от предишния европроект. Изграждането на транспортния възел на две нива на кръстовището на бул. "Цар Борис III Обединител" и бул. "Марица юг" беше оценено на 9,2 милиона лева, осигурени от 30-милионния заем на Община Пловдив от Фонда за устойчиви градове.

Последва яростна гражданска съпротива и протести срещу проекта и с решение на Общинския съвет обектът е спрян. С половината от парите от ФУГ ще се направи реконструкция на Дондуковата градина.