Община Пловдив ще плати около 700 000 лева на фирма "ИССА 2000" за нереализирания пробив при Водната палата. Комисиите, които са преглеждали финансовите данни, са приключили работата си и са предали докладите в администрацията, стана ясно по време на първата копка за ремонта на "Рогошко шосе", предаде репортер на "Фокус".



Обектът е спрян с акт 10 и към момента договорът с общината не е прекратен, съобщи управителят на фирмата Паун Иванов. По негови думи, общината дължи около 550 000 лева. 

Заместник-кметът по строителство и инвестиции Пламен Райчев потвърди, че договорът за пробива под Водната палата не е прекратен и парите не са изплатени. 

"Става въпрос за около 700 000 лева - 160 000 лева за извършени строително-монтажни работи и проектът е около 500 000 лева. Имаме решение на комисиите. Смятам, че до десетина дни ще мине през нашата система за разплащане" - каза вицекметът.

Той припомни, че преди месец Общинският съвет одобри бюджетния план, в който е включена сумата. След като тези средства са одобрени, ще се пристъпи към доброволно прекратяване на договора. 

"Всяка страна може да претендира за пропуснати ползи. Ще поискаме от тях да е по взаимно съгласие, за да не ощетим бюджета на община Пловдив" - заяви Райчев. 

Подробности гледайте в прикаченото видео!