"Добре дошли. Тази среща е важна за града. Когато има отрицание на всичко - не се постига нищо. Забелязвам, че някои партийки нищо не приемат, дори да е хубаво" - това заяви кметът Здравко Димитров в началото на общественото обсъждане на проекта за пробив при Водната палата. Събитието се провежда в залата на Общински съвет - Пловдив при изключително голям интерес от граждани, предаде репортер на Агенция "Фокус"

Пловдивският кмет каза още:

"Има вероятност да загубим тези пари, които са дадени точно за пробива. Получавам много обаждания от България с учудване – и от колеги, и от граждани. Знаят за точно кое кръстовище става въпрос, много от тях са попадали там в задръстване.

В София са си решили проблемите с кръстовища на две нива. 

Чувам различни позиции: само това ли трябва да се направи? Не, но това е част от развитието на града.

Знаете, че задръстването води до замърсяване на въздуха. Моля да бъдем разумни, конструктивни и да бъдем по-отговорни за бъдещето на град Пловдив, за това, което предстои след нас.

Личи си, някои целят съвсем други неща, и те да застанат на други места, но изборният процес е отворен, всеки да участва с програмата си, с визията си за Пловдив.

С отрицание и противопоставяне нищо не се постига. Губим ние като пловдивчани. Този град дали го заслужава това отношение?

Ще търпим критика и, ако не направим".

Агенция "Фокус" излъчва на живо обсъждането на проекта.