С пет награди от Националния многоезичен фестивал " Словото- сила и необятност“, се върнаха младите актьори от театрално студио " Синяя птица“ от Средно училище "Гео Милев“. Те представиха спектакъла "Цветята на малката Ида“ по Ханс Андерсен. В театралната студия участват 14 ученици от четвърти, осми и единадесети клас. Най-малкият участник Марк Уотсън, който спечели публиката със своето емоционално изпълнение е от втори клас. Той получи и приз " Главна мъжка роля“ и "Любимец на публиката“. Талантливите ученици спечелиха GRAND PRIX за изключително изпълнение, приз за " Авторска драматургия“ и за " Най- добри костюми“. Ръководители на театралната група са учителите по руски език Милена Петрова и Румяна Тодорова.

Във фестивала, който се проведе на 11 юни 2022 г., под патронажа на кмета на община Велинград , участваха над 200 деца от 21 детски театрални групи от цялата страна. Целта е да се популяризира театралното изкуство сред учениците и да се подпомогне тяхната изява на сцена. Талантливите актьори представиха пред многобройна публика и компетентно жури постановки на български, английски, руски, немски и испански език.

С представянето си на първия многоезичен фестивал театралното студио на руски език "Синяя птица“ отбеляза своя 20-ти рожден ден. Съставът, който може да се похвали с богата творческа биография, винаги е заемал призови места при участието си в международни, национални и регионални фестивали. През него са преминали над 350 ученици от СУ "Гео Милев“ , Румяна Тодорова е негов ръководител от създаването му през 2002 година.