Часове след фаталния сблъсък, отнел човешки живот край Аксаково, текат разпити на свидетели. Пред разследващите показания са дали експремиерът Кирил Петков, служителят на НСО, шофирал колата и още двама души. Тежко остава състоянието на пострадалата жена при катастрофата край Аксаково. Тя е с множество травми. 

"В момента състоянието ѝ е тежко, но стабилизирано. През нощта са работили два екипа - хирургичен и ортопедичен. Сутринта можем да кажем, че се стабилизира състоянието. В момента няма непосредствена опасност за живота, но при такива травми винаги може да възникне някакъв допълнителен проблем. Интубирана е, в интензивно отделение, в медикаментозна кома е и в следващите дни, ако нещата продължават по този начин, смятаме бавно да пристъпим към събуждане", каза пред Bulgaria ON AIR началникът на ОАИЛ МБАЛ "Св. Анна" д-р Валентин Власаков.

Автомобилът, в който са пътували пострадалата жена и съпругът ѝ, който почина на място, е излизал от второстепенен път. Не спрял на знак "Стоп". 

В участъка, в който става катастрофата, ограничението е 90 км/ч. Предстои да бъде направена техническа експертиза, която да установи с каква скорост се е движила колата на НСО.