Забавни викторини, анимация с песни и танци, гатанки, безгрижни игри и увлекателни арт работилници са предвидили организаторите на Щастливото еко училище "Свят непознат" в своя втори урок по природолюбие, който ще се проведе на 19 май, неделя от 11 до 14 часа на зелената поляна във варненския зоопарк.

Из приказния свят на пеперудите ще полетим с кака Роси. Интересни факти за животните в зоопарка ще ни сподели  инж. Нора Люцканова - еколог в любимото на децата кътче.

"Как можем да опазим Черно море чисто и какви рибки живеят там?" ще ни разкаже доц. Виолин Райков от Института по океанология към БАН.

Отново много игри, смях, забавления за малки и големи, както и засаждането на четирилистни детелинки и билки са подготвили от Сдружение "Маджик стрийт Варна", организатор на Щастливото еко училище.

Повече за първото издание и текуща информация за предстоящите модули на прекрасната инициатива, подкрепена от Дирекция "Образование и младежки дейности" в община Варна, може да видите на страницата на организацията във фейсбук: https://www.facebook.com/profile.php?id=61559436697838&locale=bg_BG