Предлагам да създадем движение в БСП, което да наречем "Бузлуджанци". Това заяви Иван Таков по време на среща на социалисти, недоволни от управлението на сегашния председател Корнелия Нинова, предава "Фокус".

Сред присъстващите бяха президентът в периода 2002-2012 година Георги Първанов, Сергей Станишев, Ваня Григорова, Калоян Паргов, Мая Манолова, Петър Мутафчиев, Георги Пирински, Георги Божинов, бивши народни представители, партийни ръководители и членове от цялата страна. Бившият председател на БСП Михаил Миков не успя да присъства лично, но изпрати писмо за подкрепа до Иван Таков.   

"Благодаря за загрижеността за партията. Днес нашата партия е на съдбовен кръстопът", заяви Иван Таков. Според него организационият разпад е пълен. "БСП забрави за истинската си кауза - промяна на системата. Ръководството се смята за незаобиколим фактор, може би е така, но само на думи". Таков посочи, че БСП постоянно губи гласове, а ръководстовото цензурира и наказва, и си служи с лъжи и манипулации. Таков заяви, че не са получили подкрепа при издигането на Ваня Григорова за кандидат-кмет на София. "Победихме кандидата за кмет на ГЕРБ и го изхвърлихме от балотажа", отбеляза Таков.

"Вместо подкрепа постоянно се обяснаваше как Ваня и новата коалиция нямат никакъв шанс, опровергахме ги. Ясно е, че с този председател и с някои други членове на ръководството не можем да се разберем. Много са примерите за двойни стандарти и безпринципни действия", коментира още Иван Таков.

"Да опитаме да спрем очертаващата се поредна електорална драма, в името на оцеляването на партията. Да поемем инициативата и работата по свикване на конгрес в кратки срокове. Всички знаем, че за политическия успех са необходими ясни цели и хора. Мисля, че ги имаме и двете. Трябва да действаме сега. Възраждането на БСП е високата цел, за която работим. България има нужда от силна социалистическа партия. Убеден съм, че БСП отново ще бъде тази сила. Ние ще я направим силна отново! Такава, каквато Благоев и първоапостолите я създадоха на Бузлуджа. Защото ние сме като тях. Ние сме бузлуджанци", завърши речта си Иван Таков.