Уникален за нашите географски ширини мини град в града ще бъде изграден във Варна. Това са плановете на инвестиционно дружество, стана ясно днес от нарочна пресконференция, дадена от Ивелин Михайлов, изпълнителен директор на Исторически парк в село Неофит Рилски, община Ветрино. Той свика медиите в отговор на вчерашен брифинг на блогъра Симон Милков, който твърди, че Михайлов е замесен в редица нарушения.

Комплексът във Варна ще се намира на територията на бившия радиозавод. Фирмата е закупила 45 декара. Има разрешение за събаряне на част от старите постройки, които били опасни. Предвижда обособяването на различен тип комплекс – и с жилищна, и с офис сгради, хотел, и други дейности. РЗП-то, което се планира, е 200 хил. кв.м. Ще има и небостъргач – 33 етажа, разказа още за плановете Михайлов. Планираме инвестицията да е над 400 милиона лева. Все още обаче няма входирано инвестиционно намерение, стана ясно от думите му.

92 лъжи изрече вчера блогъра Милков, обясни Михайлов и допълни, че земята на Исторически парк в землището на с. Неофит Рилски е закупена, а не дадена. Загуби атракциона е имал, но такива са търпели всички подобни дружества в този сектор в световен мащаб - заради Ковид кризата и войната в Украйна.

Относно твърденията, че има нарастване на броя на хората с настоящ адрес във Ветрино, той поясни, че това е след, а не заради изборите. Дружеството, което управлява, е закупило една, а не множество детски градини. Тя ще бъде реновирана за нуждите на живеещите в с. Неофит Рилски, поясни Михайлов. От 2015 година сме проверявани от много държавни органи, допълни още той.

Ивелин Михайлов отсече, че свързваната с него политическа партия има само един общински съветник във Вълчи дол. Формацията ще участва самостоятелно на предстоящите избори за Народно събрание и Европарламент. В дъното на атаките срещу себе си той съзира фирми, с икономически интереси в региона, които обаче са в противовес на тези на местната общност.

Бизнесменът планира да заведе дела срещу блогъра Милков, стана още ясно от пресконференцията, която даде днес във Варна.