Десетки граждани присъстват в заседателната зала на пловдивския общински съвет за обсъждане на предложението за окончателно спиране на пробива при Водната палата, предаде репортер на Агенция "Фокус".

Още в началото на дискусията общинският съветник Слави Георгиев предложи да се вземе решение, с което постоянната комисия по бюджет и финанси да посочи мотивирана сума за неустойка и възстановяване на настилката. По думите му, това е единственият начин общинските съветници и гражданите да бъдат убедени, че средствата са реалните суми.

"Дълга беше битката. Срещу 9 милиона лева щяхме да изместим задръстването със 100 метра на кръстовището "Чифте баня". Спирането ще струва сериозна финансова сума: 593 000 лв. за извършените дейности и 150 000 лв. за процедура за възстановяване на терена" - каза Георгиев. 

"Как никой не се сети да припомни, че тази точка я има и съществува благодарение на ПП ГЕРБ, която внесе предложението за спиране на пробива?" - попита председателят на групата съветници Йордан Илиев. По-късно в ново изказване той пропомни, че в петък, на заседанието на правна комисия, благодарение на гласовете на ГЕРБ, предложението е изтеглено. "Булевард "Марица" беше хубав, надявам се да го възстановят в приличен вид. Беше направен в мандата на ГЕРБ" - каза още Илиев.

По предложение на Веселина Александрова общинските съветници дадоха думата на граждани, по предварително изготвен списък.