Положиха асфалт на мястото на смъртоносната катастрофа с кола на НСО и Кирил Петков. Това стана ясно от кадри, качени в социалните мрежи, видя "Фокус".

"АПИ сложи нов асфалт на мястото, където джипът на Кирил Петков уби човек край Аксаково. Защо?! Как ще се правят нови експертизи и следствени експерименти? Или вече мачът е свирен - убитият е виновен, властта е невинна!", пита гражданин. 

"Мястото на входа на Аксаково, където миналата седмица кортежът на Кирил Петков уби човек, е прясно асфалтирано. Току-що, само конкретната отсечка.

Минавах оттам преди няколко седмици, асфалтът беше повече от отличен.

След направеният експресен ремонт, всякаква допълнителна експертиза относно убийството, става невъзможна", пише политическият анализатор Виктор Димчев във Фейсбук.

Припомняме, че премиерът Димитър Главчев поиска от министъра на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова да извърши незабавна проверка във връзка с информацията за асфалтирана част от път в района на Аксаково, където преди дни имаше тежка катастрофа с автомобил на НСО.

Министър-председателят очаква в спешен порядък писмените обяснения на министъра, както и какво наказание ще бъде наложено на отговорните за вземането на това решение.

Междувременно: Министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова разпореди незабавно да се образува дисциплинарно производство срещу директора на Областно пътно управление – Варна инж. Явор Пасев и началника на отдел "Инвестиционно-ремонтни дейности“ в ОПУ – Варна Севдалина Казълова.

Докато тече дисциплинарното производство служителите са отстранени от работа.