"Кой е виновен и при какви обстоятелства е станал инцидента - това следва да изяснят компетентните органи. Законът за движение по пътищата трябва да се спазва, защото е написан с кръв. И особено трябва да се спазва от политиците, които трябва да дават пример и в политиката, и в живота, и по пътищата".

Така президентът Румен Радев коментира инцидента с автомобил на Националната служба за охрана, в който е пътувал Кирил Петков, предаде репортер на "Фокус".

Според Радев няма основание за промени в ръководството на НСО след катастрофата. "Инциденти е имало през всички години, откакто е имало НСО и то много по-тежки“, заяви държавният глава, който изрази съболезнования към близките на загиналия в тежкото ПТП.

"Винаги съм канил президентите на РСМ да посетят България, защото пътят на Северна Македония за Брюксел минава през София. Надявам се, че политиците в Северна Македония са разбрали, че предизборната кампания приключи. И ако тяхното деструктивно говорене и поведение прерасне в реални действия - това означава, да тласнат своята страна в изолация, да я отдалечат от Европейския съюз, което е ущърб за самите граждани на страната. Очаквам да разберат, че и България, и Гърция им казваме, че международните договори трябва да се спазват. Това го каза и Европейският съюз“, каза още на краткия брифинг Радев.