Кирил Ташев е новият председател на местната организация на “Да, България" в Пловдив. Досегашният председател на местната организация на “Да ,България" в Пловдив Веселина Александрова предава щафетата на Кирил Ташев след 7 години на тази позиция.

По образование Кирил Ташев е инженер по електроника и електротехника. Работи като служител на средно управленско ниво във високотехнологична пловдивска компания. Обича да спортува, да играе футбол, шахмат и бридж. Женен с две деца.

Веселина Александрова, която е и общински съветник от групата на ПП-ДБ в Община Пловдив, благодари за номинирането ѝ за четвърти председателски мандат и заяви, че местната организация на “Да, България" се нуждае от надграждане на постигнатото. Тя продължава битките на “Да, България" като общински съветник и като член на ръководните органи на партията.

“Радвам се, че Общото събрание избра Кирил Ташев за тази роля, с когото работя рамо до рамо от първите си дни като председател. Убедена съм, че той ще се справи с тази задача, а и моята помощ и пълно съдействие са безусловни. Предаването на опита и знанията ми ще бъде полезно за новото ръководство, както и техните свежи сили за активностите на организацията ни", каза тя.

Освен нов председател, местната пловдивска структура има и нов Изпълнителен съвет в лицето на: Дилиян Манолов, Димитър Нанев, Димитър Згуров, Донка Дойчева - Попова, Ивайло Вантулев и Милена Илиева - Сапунова.

Ето и няколко думи за тях:

Дилиян Манолов е доктор по психология с опит в различни агенции на ООН. Активен човек с увреждания, който съветва бизнес и граждански организации по въпроси на образованието, развиването на капацитет. Водещ и копродуцент в в традиционни и социални медии с опит в консултирането на използването на социални мрежи в политическия сектор. Кандидат за евродепутат във вътрешнопартийните избори на “Да, България".

Димитър Нанев е на 51 г. и се занимава с частен бизнес в сферата на информационните технологии от 1994 г. Завършил е “Информатика" в ПУ “Паисий Хилендарски". Интересува се от политика, обществени отношения, наука, икономика и бизнес. Десен в икономическите и либерален в политическите си възгледи, убеден демократ. Нанев има една дъщеря.

Димитър Згуров е адвокат. Занимава се с гражданско право и изборен процес. Згуров има две магистърски степени - по право и по финанси. Той е част от Изпълнителния съвет на пловдивската организация вече трети мандат.

Донка Дойчева-Попова е завършила политология в мюнхенски университет "Лудвиг и Максимилиан“ и организационна психология в ПУ “Паисий Хилендарски". Понастоящем е предприемач, учебен терапевт и журналист на свободна практика.

Ивайло Вантулев е ИТ специалист и предприемач с над 20 години опит в международни компании. Член е на местната организация в Пловдив от нейното учредяване. Ще работи за дигитализация на процесите и развитие на електронната структура на МО Пловдив.

Милена Илиева-Сапунова е част от екипа на Асоциация за кариерно развитие и обучение от 2013 г. Работи в областта на обучението на възрастни от 2001 г. Тя е експерт по управление на проекти в областта на професионалното обучение и обучението за възрастни. Има опит в разработване на програми за личностно развитие и работа в екип. В периода 2002-2024 г. е ръководител и координатор на редица международни проекти в областта на медийната грамотност. Работи като експерт проекти в Медицински университет - Пловдив от 2009-2018 г., а от 2020 г. е експерт по научноизследователска дейност в ПУ “Паисий Хилендарски".