В отговор на директора на пловдивската полиция старши комисар Васил Костадинов дали наистина има 1619 души регистрирани на един адрес, кметът на Стамболийски Георги Мараджиев съобщи:

"Моля, некомпетентни лица, които никога не са се докосвали до местната власт, да не се опитват да правят внушения за изборен туризъм. МВР издава личните документи на всички граждани. Тази информация е достъпна до тях.

В служба ГРАО редовно се извършват проверки от комисия, в чийто състав влизат служители от Областна администрация-Пловдив и представители на органите на МВР, до момента нарушения не са установени. Няма нито един незаконно регистриран на територията на общината.

Аз знам, че поставените задачи на определени лица да смачкат вота на ГЕРБ в Пловдив област не е изпълнен, но търсете вината другаде, а не в областния координатор. Накрая аз ще искам да се разследва от прокуратурата и икономическа полиция адресната регистрация на граждани до 2000 г., когато регистрацията се извършваше от паспортните служби на МВР. Ама, защо не и Тодор Живков?".