Бъдещето на пробива при Водната палата, бившата Белодробна болница и съдбата на Панаира са в дневния ред на днешната сесия на Общинския съвет на Пловдив. Преди нейното начало, в 8,30 часа, е планиран граждански протест пред сградата на ул. "Авксентий Велешки“ №20, предаде репортер на Агенция "Фокус".

Протестиращите настояват за оставка на кмета Здравко Димитров и на целия Общински съвет заради множество решения от последните месеци, които според недоволните граждани са против интересите на пловдивчани.

Първа точка в днешния дневен ред на съветниците е решението за пробива при Водната палата. Кметът Здравко Димитров предлага два варианта на решение – единият е проектът да продължи и работата по него да се възобнови след 10 дни.

Вторият вариант е пробивът да бъде спрян изцяло и да се прекратят договорите с изпълнителите, които да бъдат обезщетени от общината с близо 600 000 лева за вече извършените дейности. Кметът предлага още общината да отпусне 150 000 лева за избор на изпълнител, който да възстанови терена в първоначалния му вид.