Читателка на Plovdiv24.bg пита какво се случва с ремонта на "Брезовско шосе". Ето какво ни написа:

"Здравейте. Моля ви, като една от най-четените медии в Пловдив, да разследвате какво се случва с ремонта на бул. "Брезовско шосе". Пътят е в окаяно състояние. Целият е на кръпки и  шофьорите са оставени на произвола. Разбирам, че има археологически находки, но от това, което виждам, те са погребани отдолу и никой не се интересува.

"Брезовско шосе" е асфалтирано на парчета. Не се работи изобщо по него, а разкопаните участъци са просто кошмарни. Даже пластът, положен на колелото на булевард "Дунав" е ужасен. Има огромен зъб, който раздрусва всяко превозно средство.

Как е възможно да се “ремонтира" път и да се пусне за движение в такова състояние?

Моля ви да дадете гласност и дано нещо се случи и да се оправи накрая  булеварда. Все пак през него минават хиляди коли. Имаше и обещание, че ще започнат да го ремонтират след баловете към 15 юни. Ами те отдавна минаха, мина и 15 юни...". 

Попитахме за подробности заместник-кмета по строителство инж. Тошо Пашов какво наистина се случва с ремонта на "Брезовско шосе". Както е известно, там строителните дейности вървят паралелно с археологическите проучвания на селищната могила Яса тепе 1. 

Оказва се, че тази година археолозите изобщо не са започвали работа. Причината е, че общинските юристи преглеждат договора с фирмата изпълнител и анексите към споразумението. Заместник-кметът предполага, че до една седмица работата ще бъде подновена.

Припомняме, че реконструкцията на "Брезовско шосе" включва изграждане на Северен обходен колектор. Тръбите за съоръжението са с диаметър над 2 метра. Обектът се финансира с пари от Европа.