На футболното игрище в кв. "Дружба“ 3 за пръв път се проведе празничен турнир по футбол по случай 1 юни – Ден на детето. Организатор на проявата е ФК "Левски 2000“ с подкрепата на Община Русе и в нея се включиха близо 130 деца от I до IV клас на 7 русенски училища.

"На днешния празничен ден е изключително мотивиращо да видиш толкова много деца, които участват в турнира и дават най-доброто от себе си. Продължавайте и занапред да се борите за победата и да прославяте семействата и училищата си“, обърна се заместник-кметът Борислав Рачев към участниците и техните родители. Събитието бе уважено и от директора на ОП "Спортни имоти“ Лачезар Иванов.

Във футболния турнир се включиха деца, които не участват в спортни клубове. Целта на проявата е малките ентусиасти да усетят силата и радостта на спорта.

Децата бяха разделени в две възрастови групи – I – II клас, които участваха с петима футболисти в отбор, и  III – IV клас – със 7 футболисти.

От най-малките състезатели първото място грабна отборът на СУ "Васил Левски“, втори се класира ОУ "Любен Каравелов“, а трети станаха футболистите на СУПНЕ "Фридрих Шилер“.

Във втора възрастова група победители бяха състезателите на ОУ "Любен Каравелов“, второто място завоюва отборът на СУ "Васил Левски“, а третото място отиде при футболистите на ОУ "Отец Паисий“. Купата за феър плей бе присъдена на участниците от ОУ "Св. Св. Кирил И Методий" – с. Николово.

Всички получиха медали за участие, както и здравословни лакомства от спонсорите на проявата. Организаторите от ФК "Левски 2000“ изразиха желание турнирът да се превърне в ежегодно събитие.