Марио Бакалов е един от най-популярните и успели български пилоти. На 16.10.2016 г. той приземи за първи път най-големия пътнически самолет в света, Ербъс A-380 в София и влиза в авиационната история на България.

До момента остава единственият българин, капитан в Луфтханза. Изнася най-различни семинари, които са свързани със страха преди и по време на полет със самолет.

Бакалов гостува и в Пловдив преди няколко дни, където се срещна с кмета Костадин Димитров. Вчера се срещна и с ученици от пловдивското училиещ ОУ "Кочо Честеменски", за които сподели:

"Това е Тео, ученик от 4-ти клас в ОУ “Кочо Честименски" в Пловдив. Вчера се запознах с него и съм силно впечатлен от знанията му за всичко свързано с авиация, но и не само. Много се радвам, че има деца, които в толкова ранна възраст знаят точно какво искат да станат, когато пораснат.

Пожелавам на моя приятел Тео и на всички деца да си сбъднат мечтите. И не се знае, някой ден може да си станем колеги. Честит празник, Тео и честит празник, мили деца!", написа Марио Бакалов в станицата си във фейсбук.