Срещата на лекари от МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов“ във Велико Търново с президента Румен Радев и министъра на здравеопазването Асен Меджидиев, която се проведе след стартирането на благотворителната кампания "Българската Коледа“ отрази европейската мултимедийна новинарска платформа EU Reporter. Това потвърдиха за "Фокус“ от търновското лечебно заведение, като уточняват, че сайтът предоставя онлайн новини и видео коментари по въпросите на ЕС и света на 57 езика.

EU Reporter е свободно достъпен в целия свят и се чете от ключови лица, вземащи решения за съдбата на Европа. Сайтът редовно публикува ексклузивни интервюта с водещи  европейски политици и общественици, както и мнения на влиятелни мислители, експерти и бизнесмени. Той се чете активно от законодателите, политиците и лица, вземащи бизнес решения в Брюксел и националните столици.

EU Reporter се оценява на 8%, което го прави равен на New York Times и Wall Street Journal и изпреварва Guardian Online (6%) като предпочитан доставчик на новини сред членовете на ЕП и служителите на институциите на ЕС.

На Коледа водещи европейски лидери прочетоха за приоритетите и исканията на директора на болницата в Търново д-р Красимир Попов, д-р Сибила Маринова, д-р Любослав Шкварла и д-р Валентин Точков.