Летище Бургас, част от "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД, откри Сезон 2023, посрещайки туристите от първия редовен полет от Полша за тази година с атрактивна водна арка и много изненади.

Официалният старт сезона тази година беше даден с полет още на 26 март с редовен полет по линията Варшава – Бургас на авиокомпания Ryanair. Тази година, освен традиционната за повода водна арка, всички пътници бяха изненадани с ръчно приготвени сладки изкушения, сувенири и традиционния за страната ни мускал с българско розово масло.

Това е само един от общо десетте маршрута, които Ryanair ще оперира този летен сезон на Летище Бургас, които са 3 повече от миналата година. Нискотарифната авиокомпания тази година ще добави следните дестинации:

Каунас (Литва), който последно беше изпълняван през 2018 г.;

Познан (Полша);

Дъблин (Ирландия).

От края на този месец авиокомпанията започва да изпълнява полети от 7 европейски града: Варшава Модлин, Познан и Краков (Полша), Каунас (Литва), Братислава (Словакия), Лондон Лутън (Великобритания) и Виена (Австрия).

През месец май стартират полетите от Дъблин (Ирландия), а от началото на месец юни стартират и полетите от Будапеща (Унгария) и Гданск (Полша).

И през тази година Wizz Air ще изпълнява полети, свързващи Летище Бургас с общо 11 дестинации в 5 държави, а именно: Виена (Австрия), Будапеща и Дебрецен (Унгария), Тел Авив (Израел), Гданск, Катовице, Краков, Люблин, Варшава и Вроцлав (Полша) и Лондон Лутън (Великобритания), който се изпълнява целогодишно.

След като през 2022 г. беше отбелязан ръст на полски пазар, спрямо броя на пътниците през 2019 г., през 2023 г. се очаква на Летище Бургас да бъдат обслужени още повече пътници от/до Полша. За първи път ще има чартърни полети от Шчечин, а авиокомпания Azur Air Ukraine за първи път ще изпълнява полети до Бургас от 3 полски града – Варшава, Познан и Катовице.

Националният авиопревозвач на Латвия - Air Baltic, за първи път тази година ще изпълнява редовни полети от Рига до Бургас, 2 пъти седмично, като началото ще бъде поставено на 2 май, давайки възможност за връзки с останалите дестинации на авиокомпанията.

Чартърните полети за Лято 2023 г. се очаква да започнат през първата половина на месец май, като първите организирани туристи се очаква да пристигнат от: Полша, Белгия, Нидерландия, Великобритания и Германия.

В сравнение с предходната 2022 г., тази година се очаква ръст на пътниците от Прибалтийския и Скандинавски пазари. За първи път след 2019 г. ще бъдат подновени чартърните полети от Берген (Норвегия) и Гьотеборг (Швеция).

Очаква се ръст и на пазар "Нидерландия“, като за първи път ще се извършват чартърни полети от град Грьонинген.

Летище Бургас с нетърпение очаква да обслужи всички пътници и гости с характерното си високо ниво на качество на услугите и да осигури безпроблемно пътуване на пътуващите!