Община Кюстендил ще внесе за разглеждане проектно предложение към Министерство на младежта и спорта по наредбата за финансово подпомагане на изграждането и обновяването на спортни обекти - държавна и общинска собственост за обект - Спортен комплекс “Осогово", съобщи пред "Фокус“ Иван Андонов, председател на Общински съвет – Кюстендил. За целта местният парламент трябва да даде съгласие за това. Предложението ще бъде гласувано на насрочената за 30 март сесия на ОбС. Заседанието ще започне от 14.00 часа в залата на общинска администрация.

Дневният ред на заседанието включва общо 28 точки. Съветниците трябва да изберат оператор на инсталациите за предварително третиране на смесено събрани битови отпадъци и за компостиране на зелени и биоразградими отпадъци. Двете инсталации са изградени по проект "Изграждане на екологична инфраструктура за РСУО "Рила Еко“.

Трябва да бъде гласувана и план-сметка за разходите за чистота през 2023 година. Включена е и докладна записка  относно приемане на прогнозни разчети по приходите и разходите, условия и лимити за срока до приемане на бюджет за 2023 година на Община Кюстендил.

Съветниците трябва да вземат решения, касаещо промени в структурата на общинска администрация, както и за създаването на нови социални услуги.

Венцеслав ИЛЧЕВ