Общината в Кюстендил ще въведе конкретни правила за зареждането на търговски обекти в централната градска част, предаде репортер на "Фокус“. Те са записани в изготвената наредба за изменение на съществуващия сега документ за организацията и безопасността на автомобилното движение.

Предвижда се на улица "Първи май“ и улица "Солун“ , в района на кооперативния пазар,  зареждането на търговските обекти и сергии в дните сряда и събота да става до 08.20 часа и след 18.00 часа.  След 08.30 часа и преди 18.00 часа ще бъде абсолютно забранено движението и паркирането на моторни превозни средства,  включително на постоянно живущи на тези улици. В забраната се включват и автомобили с пропуски за зареждане на търговски обекти и сергии.

Промените предвиждат въвеждане на забрана за издаването на пропуски за придвижване, зареждане и паркиране в следните райони: булевард "България“, площад "Велбъжд“, "Ларгото“, ул. "Кириат Оно", ул. "Любен Каравелов" до пресечката с ул. "Цар Михаил", ул. "Полковник Стефан Манов" от пресечката с ул. Демокрация" до пресечката с ул. "Ген. Крум Лекарски", включително и на постоянно живущи на същите улици