Общинският съвет на Пловдив най-после сложи точка на агонията с конкурса за отдаване под наем на ученическия стол на ОУ "Райна Княгиня". С мнозинство от 35 гласа "за", нито един "против" и 15 "въздържал се" общинските съветници приеха, че не определят участник за спечелил публично оповестения конкурс за наем на училищния стол за 3 години, предава Plovdiv24.bg.

Тази точка за пореден път влиза за обсъждане в зала. Конкурсът е проведен в края на 2023 г. и е спечелен от фирма "Фууд деливъри експрес" ЕООД на бившия председател на ОбС "Родопи" Георги Цанков. Родители на учениците категорично се противопоставят тази фирма да изхранва децата с аргумент, че е компрометирана заради замесването й в скандал с некачествена храна. 

Юристката от "Браво, Пловдив" Яна Димитрова, която е флагман на отпора срещу "Фууд деливъри експрес", прочете част от благодарствено писмо от родители на ученици от ОУ "Димитър Димов", в които се поздравяват общинските съветници, че не са одобрили фирмата за "Райна Княгиня". В това писмо се припомня, че училище "Д. Димов" е прекратило договорните си отношения с фирмата. 

Слави Георгиев смята, че трябва да се пристъпи към модернизиране на провеждането на тези конкурси. 

Последва 10-минутна почивка, след което беше предложена редакция на предложението за утвърждаване на фирмата за спечелил конкурса. Така в крайна сметка съветниците взеха решение да прекратят конкурсната процедура.