Хиляди бургазлии тази вечер празнуват заедно на пл. "Тройката"  Никулден. Преди минути кметът на Бургас Димитър Николов в компанията  на президента Румен Радев   наблюдаваха включването на коледните  светлини. Бутонът натиснаха бургаски  младежи, изявили се през годината със сериозни успехи в учението, предаде репортер на "Фокус". 

Радев благодари на кмета Николов за поканата да сподели с бургазлии празника на града. "Винаги е удоволствие да се връщаш в Бургас, но най-добре е да се връщаш точно на 6-и декември на празника на града, морските хора, когато целият град празнува от една отколешна традиция", отбеляза президентът.

Кулминацията на тържествата за празника на Бургас е тържественият никулденски концерт. За доброто настроение се грижат братя Аргирови, група FOUR, Мариана Добрева и Михаела Михайлова, ВА "Фортисимо“, Калоян Николов, Бургаски духов оркестър, Хор "Милка Стоева“, Стоян Памуков и DJ Pancho. Водещ е чаровната актрисата Гергана Стоянова. 

 Повече от атмосферата от празничния концерт вижте в нашето видео и галерия със снимки! В нашата тема може да видите по-интересните събития от днешния ден, които екипите ни проследиха!