За втора поредна година отборът на СУ "Железник“ извоюва златен медал на провелото се днес XXIII общинско състезание на Младежките противопожарни отряди "Млад огнеборец“ – Стара Загора, предаде репортер на "Фокус". Традиционно то се проведе на тренировъчното игрище на спортен комплекс "Берое“. Още два училищни отбора премериха сили – IX  ОУ "Веселин Ханчев“, които се наредиха втори и СУ "Иван Вазов“, които заеха трето място.

Медалите бяха връчени от Станимира Димитрова, началник на отдел "Образование“ в Община Стара Загора и Гл. инспектор Антон Колев, началник на Района служба "Пожарна безопасност и защита на населението“ в града. Участниците получиха още купи, грамоти и спортни пособия.

Състезателите премериха сили в две дисциплини – "Бойно разгръщане на състезателна пътека“ и "400 метрова щафета с препятствия“.

Движението Младежки противопожарни отряди (МПО) "Млад огнеборец" е възстановено в България от началото на учебната 1999/2000 година, по разработен Примерен устав, включен в Указанията на Министерство на образованието и науката. Основната цел на младежкото движение е повишаване на физическата дееспособност на младежите и развиване на трайни практически умения и готовност за правилни действия при пожари, стихийни бедствия и аварии.