Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова взе участие в Регионалната конференция на тема "Приобщаването през очите на успеха“, която се провежда в Ловеч по повод 15 години от създаването на Регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование (РЦПППО) – Ловеч, съобщиха от общината.

Кметът се обърна към присъстващите с думите:

"Когато като депутат приемахме закона за училищно и предучилищно образование през 2015 г., един от най-спорните въпроси бе за центровете за приобщаващо образование. Търсехме най-правилния път. От подкрепа и приобщаване имат нужда всички – децата, родителите, учителите, целият учебен процес - цялото общество. Радвам се, че тука пред нас беше демонстрирана тази връзка от танца на един професионален танцьор и едно малко момиче. Пожелавам успех на конференцията и както се казва една от презентациите - нека бъдем щастливи заедно.“

Във встъпителната част на конференцията взеха участие зам.-областният управител Росен Веселинов, д-р Иваничка Буровска, и.д. началник на Регионалното управление на образованието (РУО), д -р Бояна Алексов, главен експерт в Дирекция "Приобщаващо образование“ на МОН и др.

За историята на РЦПППО с 15 избрани момента говори директорът Моника Дончева, показани бяха и снимки от дейността през годините.

Работната програма на конференцията включва 20 презентации и продължава през целия ден.