Картините на Аннаел гостуват в Ловеч. Нейното истинско име е Анелия Павлова. Завършила е Академията за изящни изкуства в София при проф. Румен Скорчев през 1981 г. и скоро след това прави първите си самостоятелни изложби, с които загатва за огромния си потенциал на художник.

Тя твори и експериментира в много различни жанрове и сфери на изкуството - гравюра, илюстрация, керамика, живопис, освен това пише стихове от дете. Още през 1985 г. Аннаел създава своя уникална графична техника, с помощта на която се постигат ярки цветове в дълбокопечатната гравюра.

В началото на 1993 г. емигрира в Австралия и през 1994 г. прави първата си изложба на гравюри в град Аделаида, където живее и работи вече повече от 30 години.

Заслугата за гостуването й в Ловеч е на семейство Таня и Димитър Узунови, които разкриват, че черпят вдъхновение от вълшебството, което многоликият талант на Аннаел твори.

Самата художничка обяснява въздействието на творбите си, като казва: "Моите картини идват от висшите светове, аз съм само проводник". Другото, което е изключително характерно за нейното творчество, е присъствието на музиката във всяка картина.

Изложбата е подредена в Художествената галерия "Проф. Теофан Сокеров“, официалното откриване е днес в 17:30 ч. и може да бъде видяна до 1 юни.